Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak" organizira u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika treću po redu Reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

Projekt se održava pod pokroviteljstvom dr. Dragana Čovića, hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i općine Tomislavgrad. U Reviji i natjecanju sudjeluje 25 djevojaka iz 19 zemalja: Argentine, Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Čilea, Italije, Kosova, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Perua, Rumunjske, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Srbije (Vojvodine), Švedske i Švicarske.

Cilj ovoga programa je susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja naše zajedničke tradicijske kulture, upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.

Glasovanje završava danas u 12 sati. Djevojka koja osvoji najveći broj glasova na Facebook stranici bit će proglašena najfotogeničnijom Hrvaticom u narodnoj nošnji i pridružit će se trima najljepšim djevojkama u hrvatskoj narodnoj nošnji koje će proglasiti stručni žiri tijekom svečanoga finalnoga programa 3. Revije tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

Finalna večer je večeras s početkom u 19.00 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Tomislavgradu i ulaz je besplatan. U prigodnom programu finalne večeri nastupa Krunoslav Kićo Slabinac.