Argentina je pogotkom Lautara Martineza pobijedila Kolumbiju u derbiju 16. kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Pobjeda Argentinaca je sjajna vijest za Hrvatsku, koja je sada jako blizu da bude u drugoj jakosnoj skupini prilikom ždrijeba za Svjetsko prvenstvo, prenosi Index.hr.

Kolumbija, čak i da napravi čudo i uspije izboriti Svjetsko prvenstvo, više ne može preskočiti Hrvatsku u borbi za drugu jakosnu skupinu. Za Svjetsko prvenstvo jakosne skupine se određuju prema FIFA-inom renkingu, a Hrvatska je trenutno na 15. poziciji. Mora ostati među 16 da bi bila u drugoj jakosnoj skupini.

Do sinoć je uz Urugvaj, Švedsku i Senegal Hrvatsku mogla preskočiti i Kolumbija. Urugvajci i Kolumbijci su bili najveća prijetnja, dok Šveđanima, kako je izračunao Tomislav Globan, docent na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, trebaju dva poraza Hrvatske u prijateljskim utakmicama u ožujku. Senegal mora osvojiti Afrički kup nacija i ostvariti dvije pobjede u kvalifikacijama.

Hrvatska bi, ako ostane u drugoj jakosnoj skupini, izbjegla reprezentacije Danske, SAD-a, Nizozemske, Njemačke, Meksika, Švicarske i Urugvaja. Padom u treću jakosnu skupinu mogla bi dobiti pakleni ždrijeb jer uz gore nabrojane reprezentacije iz prve jakosne skupine prijete Belgija, Brazil, Francuska, Argentina, Engleska, Španjolska i Italija ili Portugal.

Ždrijeb se održava 1. travnja, a prvenstvo počinje 21. studenog u Kataru.