Osim povremene kiše, ponegdje i snijega, od nedjelje će biti i sunčanih razdoblja, ali uz temperaturu zraka nižu ne samo od dosadašnje, nego i od prosječne za doba godine, najavljuje Vakula.

Nakon dugotrajnog, jednomjesečnog iznadprosječno toplog razdoblja, u kojem su temperaturni minusi bili rijetki i mali, sljedećih dana očekuje nas hladnoća i zimski uvjeti. Hladnoća neće biti pretjerana, najavljuje HRT-ov meteorolog Zoran Vakula te dodaje kako hladnih ekstrema neće biti.

- Iako će nekima na Jadranu možda tako izgledati jer će hladnoću pojačavati bura, osobito za vikend olujna, lokalno barem na udare i orkanska. I u unutrašnjosti će osjećaj hladnoće pojačavati često umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u petak na istoku i sjeverozapadni. Pritom će biti "naletavanja" oborina - na Jadranu i kiše - i uz buru i snijega, koji će pak prevladavati u kopnenom području, te se ponegdje zadržavati na podlozi, i to ne samo u gorju - piše u prognozi za HRT Vakula.

U petak će vrijeme biti oblačno, a u središnjoj Hrvatskoj moguć je i snijeg. U Dalmaciji će biti hladno, a bura bi mogla snježne pahulje donijeti do mora.

- U nastavku ovog tjedna i početkom sljedećega zimski uvjeti. U unutrašnjosti povremeno snijeg, u subotu osobito u gorju i na istoku, zatim i drugdje - vjerojatno najviše u ponedjeljak, a probleme u prometu stvarat će i katkad jak sjeveroistočnjak, koji će posebice u subotu u mnogim krajevima imati i olujne udare. Na Jadranu još vjetrovitije, također ponajviše u najoblačniju subotu, tijekom koje će bura biti i orkanska, barem na udare, dok će na jugu prevladavati slabije jugo. Osim povremene kiše, ponegdje i snijega, od nedjelje će biti i sunčanih razdoblja, ali uz temperaturu zraka nižu ne samo od dosadašnje, nego i od prosječne za doba godine - prognozira Vakula.