Reprezentacija BiH nije se uspjela plasirati na EURO 2016., Irci su nakon remija u prvoj utakmici (1:1) u uzvratu slavili 2:0 i zatvorili "zmajevima" put do kontinentalne smotre. Komentar na neuspjeh reprezentacije dao je i bivši Dinamov trener Vahid Halilhodžić, istaknuti nogometni bh. stručnjak.

"Najviše mi je žao ljudi u BiH, sport donosi zajedništvo koje je toliko potrebno Bosni i Hercegovini. Najteže mi je što će neki koji žive u BiH likovati zbog poraza. To je bolno, tragično i žalosno", kazao je Halilhodžić, koji radi kao izbornik japanske reprezentacije.

Vaha je zaštitio kolegu Baždarevića i udario po igračima.

"Ranije nije valjao Safet (Sušić op. a.), sada vjerovatno neće valjati Meša (Baždarević op. a.). Velika je odgovornost na igračima. Trebaju se manje posvećivati pričanju, a više igri. Šteta, bila je to velika šansa. Momčad se uspjela dići kroz kvalifikacije, ali neki igrači trebaju se pogledati u ogledalo nakon utakmice protiv Irrke", kazao je za Klix.ba.

Halilhodžić vjeruje da Baždarević treba nastaviti voditi reprezentaciju.

"Treba mu dati podršku. Napravio je nekoliko vrlo dobrih rezultata u teškim utakmicama. Žao mi je što nije uspio doći i do konačnog slavlja. Uložio je puno emocija u ovu momčad", zaključio je Vaha.