Senad Begić, ratni vojni invalid i bivši logoraš, koji već četiri dana prosvjeduje i štrajka glađu u Cazinu zbog nerada i nerazumnosti Općinskog suda, danas se zapalio.

Begić, iz mjesta Miostrah u općini Cazin, danas je pokušao izvršiti samoubojstvo samozapaljivanjem.

"On je postavio mali šator ispred gimnazije u centru Cazina i iskazivao nezadovoljstvo radom sudskih institucija. On je najavio štrajk glađu. Danas u 13 sati polio se benzinom i zapalio. Građani su ugasili plamen na njemu i trenutno se nalazi u Kantonalnoj bolnici u Bihaću gdje mu se ukazuje pomoć", rekao je za N1 Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a USK.

Begić se trenutno nalazi u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

UPOZORENJE - VIDEO JE UZNEMIRUJUĆEG SADRŽAJA!
 
 

4. dan protesta Cazin 13:05Sta reci????

Posted by Amra Cazin on 26. veljače 2016

"Pacijent je zadobio opekotine na više dijelova tijela. Njegovo stanje je stabilno, ali će biti primljen u bolnicu", potvrdio je doktor Kuduzović za N1 u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Inače, Senad je počeo štrajkati glađu zbog nerada i neažurnosti sudskih institucija gdje punih 16 godina čeka rješenje spora s bratom, piše novi.ba.

Razlog njegovog nezadovoljstva je i to što je ogorčen odnosnom općinskih vlasti premu njemu kao ratnom vojnom invalidu. S obzirom da institucije ne reagiraju Senad se odlučio štrajkom ukazati na svoj problem.