Najmanje je osam osoba, među kojima pet stranih državljana ubijeno u utorak u samoubilačkom napadu grupe naoružanih muškaraca na luksuzni hotel Corinthia u libijskome glavnom gradu Tripoliju, izvijestili su sigurnosni izvori. Teroristi su upali u hotel, počeli manijakalno pucati na sve oko recepcije i na kraju se zabarikadirali na 21. katu ovog hotela koji je inače omiljen strancima.

Specijalci su ekspresno reagirali, brzo su opkolili militante koji su se, vidjevši da nemaju više izbora - raznijeli. Ipak, barem jedan je preživio te je uhićen.

Glasnogovornik libijskih sigurnosnih službi Issam Al-Naas nije mogao potvrditi koje su nacionalnosti ubijeni ljudi. Zanimljivo, na 21. katu hotela inače je bila smještena katarska delegacija, ali za vrijeme napada su otišli iz soba...

- Napadači su aktivirali eksploziv pričvršćen oko pojasa. U tijeku je evakuacija gostiju i osoblja iz hotela - rekao je za Reuters Al-Naas koji nije mogao precitirati koliko je napadača bilo uključeno u napad.

AFP navodi da je odgovornost za napad putem Twittera preuzela Islamska država, iako autentičnost te objave nije bilo moguće sa sigurnošću utvrditi.

'Odjednom sam čuo pucnjavu i vidio ljude kako trče u mom smjeru. Svi smo se dali u bijeg, otrčali smo u podzemnu garažu. Hotel je nedugo nakon toga bio potpuno blokiran', izjavio je za BBC svjedok čiji identitet nije objavljen.
 

jutarnji.hr