Pred večerašnju uzvratnu utakmicu četvrtfinala nogometne Lige prvaka između Reala i Bayerna u španskoj prijestolnici poduzete su velike mjere sigurnosti.

Utakmicu između europskih velikana u Španjolskoj su označili kao događaj visokog rizika, zbog čega će oko 1.800 policajaca brinuti za red i mir u središtu gradu i oko stadiona.

''Blizu 1.800 policajaca će brinuti da utakmica protekne bez problema. Sigurnost će biti povećana u središtu grada i na stadionu te na važnim turističnim točkama'', priopćile su madridske gradske vlasti.

Sigurnost u Madridu je pooštrena zbog prošlotjednih incidenata na više europskih nogometnih utakmica. U Dortmundu je zbog napada na autobus domaće Borussije za jedan dan prolongiran susret s Monacom, dok je u Madridu prije utakmice između Atletica i Leicestra došlo do obračuna između gostujućih navijača i policije. Na toj utakmci je oko stadina "Vicente Calderon" bilo raspoređeno približno 1.000 policajaca.

Na večerašnjoj utakmici očekuje se 4.200 gostujućih navijača Bayerna na stadionu "Santiago Bernabeu", koji ima kapacitet 79.000 gledatelja.

U prvoj utakmicu u Bavarskoj Real je slavio sa 2:1.