Na jučer održanoj sjednici Općinskog vijeća usvojen je Nacrt proračuna Općine Prozor Rama za 2020. godinu u iznosu od preko 32 milijuna maraka.  Ako se uzme u obzira da je i proteklih godina proračun iznosio preko 25 milijuna, neuki bi mogli pomisliti da živimo u općini blagostanja. Međutim, naša je stvarnost potpuno drugačija.

Ostavljajući postrani enormno povećanje proračuna, iz čega nije teško dokučiti njegovu izrazitu predizborna dimenzija,  znakovito je ponavljanje nekih proračunskih stavki a da se po istima godinama ne radi ništa. Navedimo samo primjer mrtvačnice, gradske knjižnice, dječjeg vrtića.  Lokalni bi putovi trebali pozobati 3,5 milijuna, uređenje  gradskih ulica 3 milijuna. Nesposobnost vlasti je očita, oni u narednoj godini planiraju u putove uložiti 6,5 milijuna kao da grade auto put, a ljudi nam bez posla i oni posljednji i najuporniji gledaju kako uteći  iz ove učmale sredine. 

Svakako da se svojevrsnim proračunskim biserom može smatrati stavka ostala osnivačka ulaganja u iznosu 3,2 milijuna maraka. Dok u nekim općinama cjelokupni proračun iznosi 3-4 milijuna, naš načelnik samo za usputna ostala osnivačka ulaganja ima 3,2 milijuna. Uzme li se u obzir gore navedeni iznos za putove, naredno ljeto će se očito dijeliti i kapom i šakom.  Živi li se od asfalta i podzida to najbolje znaju tisuće onih koji su u proteklih desetak godina napustili našu općinu.

Umjesto da se stvaraju poduzetničke zone i radi na poboljšanju gospodarske klime, općinska vlast čini sve da postanemo još veća sirotinja i da svaki segment našeg obitavanja na području općina Prozor-Rama ovisi isključivo od volje ili samovolje općinskog načelnika.  

Dok se standard i platežna moć na Zapadu, između ostalog, računa i prema broju automobila po glavi stanovnika, naša je općina svjesna da smo zbog njihove nesposobnosti iz dana u dan sve veća sirotinja, te su za sve nas pripremili besplatni javni prijevoz. U narednim je danima za očekivati invaziju ramske sirotinje na besplatno vozikanje prema Prozoru. Budući da se u tom Prozoru već godinama nema gdje i što kupiti, nažalost većina će njih završiti na Hitnoj službi zbog stomačnih problema  jer nas općinsko javno poduzeće  Vodograd već godinama truje neispravnom vodom. 
                                                                                                     

OO HDZ BiH Rama