Ima još dobrote, ima još ljudi!  

Pokazao je to svaki pojedinac koji je sudjelovao u humanitarnoj akciji prikupljanja novčanih sredstava koju smo nedavno pokrenuli za nabavku aparata za srce, za našeg Ivana Ćurića koja je uspješno odrađena do kraja. U rekordno kratkom roku prikupljena su sredstva te je omogućena operacija.

Stoga obavještavamo javnost, sve drage ljude, prijatelje, znane i neznane  Ivanu, da je operacija uspješno obavljena zahvaljujući donacijama. Ivan je operiran u Mostaru, dobro se osjeća, već je na kućnoj njezi, oporavak ide odlično. Oko njega se brinu sestra i mama, a brat iz Njemačke pomaže i dalje u skladu sa svojim mogućnostima.

Obitelj je zahvalna prvo Bogu i svima koji su sudjelovali i dokazali da nije bilo do para, a sad sve ostaje na dragom Bogu.

„Teško je izdvajati pojedince“, govori nam Ivanova sestra Marija, „jer svaki novčani dar je vrijedan, bio on 1 KM, ili neki veći iznos-poput one priče iz Biblije o udovici koja je dala sve što je imala, iako je njezin iznos bio manji od iznosa bogataša. Svima velika do neba hvala!“

Ipak, pojedine osobe i institucije koje su se uključile obitelj želi istaknuti i zahvaliti im javno, pa neka se nitko ne uvrijedi što ga navode, ili možda ne navode imenom.  

Očito nas netko treba tjerati da činimo dobro, netko treba biti pokretač vala dobrote, a glavni pokretač ove akcije bila je dr. Ivka Babić koja je uporno do kraja odradila sve pripreme oko nabavke aparata, operacije, kao i oko pokretanja javne akcije.

Kako navodi Ivanova sestra Marija da nije bilo dr. Babić i portala rama-prozor.info Ivan ne bi dobio priliku za nastavak života.

Obitelj zahvaljuje portalu rama-prozor.info koji je medijski prvi podržao ovu akciju i objavio cijelu priču kao i svim drugim medijima koji su prenijeli ovu priču kako bi se uključilo što više ljudi.

Neizostavni su naravno i doktori i medicinsko osoblje u KBC Mostar; doktori Ivica Markota i Nikša Petrić, a obitelj ne može zaboraviti pomoć i našeg Ramljaka Ante Pavličevića koji je do kraja bio u ovoj priči, a sudjelovao je i na samoj operaciji.

Zahvale idu i općini Prozor-Rama na čelu s načelnikom koji je podržao ovu akciju većim novčanim iznosom.

Obitelj pozdravlja i zahvaljuje našem fratru fra Ivi Tadiću iz Australije, Marijinim prijateljicama u dijaspori kao i svim drugim  ljudima iz dijaspore. Zahvale idu i cijeloj rodbini, svim institucijama i ustanovama u Rami koje su interno prikupljale sredstva (djelatnici škola, općine, Zavoda, EP HZHB Rama, Doma zdravlja Prozor-Rama, samostan Rama-Šćit, djelatnici općine).

 Velika hvala ide i ljudima koji nisu iz Rame, a sudjelovali su u ovoj humanitarnoj akciji.

„Bog neka nagradi svačiju dobrotu“ - navodi sestra Marija. „Hvala svima do neba! Ne mogu sve ni nabrajati dobre ljude, stoga hvala, hvala svima do neba!“

Teret života je lakši i podnijeti se može kad se dijeli s ljudima dobrog srca i dobre volje!

Hvala dragi čitatelji što sa svima vama možemo podijeliti radost uspješne humanitarne akcije!