Dragi prijatelji, život je često nepredvidiv. Nekad se nađemo u situaciji da možemo drugome pomoći, a nekad nas život stavi u poziciju da mi sami ovisimo o pomoći drugih.

Danas je naša pomoć potrebna Ivanu Ćuriću iz Prozora kako bi platio troškove ugradnje implantibilnog kardioverter defibrilatora koji spašava život. Ne ostanimo gluhi na ovaj poziv jer sutra to možemo biti mi.

Ivan je rođen 21.5.1956. godine, radio je kao fizički radnik u „Putniku“, danas u mirovini. Živi s 90-godišnjom majkom i sestrom koje skrbe o njemu. Imao je infarkt prije 15-ak godina, osam mjeseci poslije korone je odležao u krevetu gotov nepokretan. Zadnji boravak u bolnici je bio u travnju 2022.

Detaljne informacije o Ivanovom zdravstvenom stanju možete vidjeti u otpusnom pismu.

Ivanova minimalna mirovina nije dovoljna ni za osnovne potrebe i tablete, a kamoli za operaciju. Iznos troškova operacije, ugradnje defibrilatora i liječenja iznosi oko 18 000 KM, a operacija bi se izvela u Mostaru. Zavod za zdravstveno snosi dio iznosa, a prema dostupnim informacijama to je iznos od 8 000 KM. Ostali iznos snosi sam pacijent. Inače, postupak se u praksi provodi tako da se cijeli iznos najprije uplati bolnici za operaciju, a Zavod tek naknadno refundira svoj dio troškova.
Kako bi Ivan pristupio procesu pokretanja postupka operacije, potrebno je skupiti novac.

Operacija je nužna kako bi ostao na životu. Na savjet doktorice: „Ivane, moraš to ugraditi!“, Ivan  je odgovorio: „Ja nemam para, nek umrem!“

Udružimo se svi i pomozimo svojim novčanim prilogom! Pokažimo suosjećanje i pomozimo!

U prilogu dostavljamo broj tekućeg računa Ivanove majke Ane na koji možete izvršiti uplate. U prilogu je također otpusno pismo, a za više informacija možete se obratiti sestri Mariji na broj mob. 063/454-141.

Svi računi troškova bit će javno objavljeni i transparentni, a ukoliko bi se pojavio višak novaca, bit će proslijeđen nekoj drugoj humanitarnoj akciji ili humanitarnoj zakladi.

Odazovimo se svojim novčanim prilogom kako bi Ivanovo srce nastavilo i dalje kucati.

Neka ne bude do nas i  do „para“!

Broj računa:

UniCredit banka dd Mostar
Poslovnica Rama
Prozor-Rama

Ćurić Ana
Splitska 9
Prozor

Br. računa: 45110484000
Transakcijski broj: 3382102502441663

Za uplate iz inozemstva:

Ana Ćurić
Splitska 9
Prozor, BiH
IBAN: BA39 3382 1040 0299 1990
SWIFT CODE: UNCRBA22