O velikom redizajnu Windowsa šuška se već neko vrijeme, a kompanija je nedavno najavila neke manje promjene poput redizajna dobro poznatih ikona i File Explorera.

Iako i dalje ne znamo na čemu konkretno rade u Microsoftu i kakve sve novitete možemo očekivati, izvršni direktor kompanije Satya Nadella jučer se tijekom keynote-konferencije Build osvrnuo i na operativni sustav za računala te je najavio sljedeću generaciju Windowsa.

Naglasio je kako Windowsi nikada nisu bili važniji te da aktualnu verziju OS-a koristi više od 1,3 milijardi ljudi za posao, učenje, povezivanje i igru.
 

Nova generacija donijet će neke od najvećih promjena za Windowse u posljednjem desetljeću, rekao je Nadella, a neki mediji naglašavaju kako tijekom svog govora o novom operativnom sustavu za računala nije spominjao aktualnu verziju Windows 10, nego općenito Windowse.

To će vjerojatno poslužiti kao dobra podloga za neke glasine o budućnosti Windowsa te se nadamo kako nećemo morati predugo čekati na službene informacije u kojima ćemo saznati te planove za sljedeću generaciju Microsoftova OS-a za računala, javlja Zimo.

Već je sada jasno i Nadella je posebno obratio pozornost na to da će se s novim Windowsima dati puno veća podrška developerima i kreatorima.

Njima je obećao stvaranje nove, najinovativnije i otvorene platforme za razvoj, distribuciju i monetizaciju aplikacija. Poznato je da kompanija već neko vrijeme razvija novu trgovinu aplikacija za Windowse i Nadelline izjave idu upravo u tom smjeru.

Dakle, ne samo da možemo očekivati dizajnerske, odnosno vizualne promjene u njihovoj trgovini aplikacija, već i neke novitete zahvaljujući kojima bi developeri i kreatori mogli više zarađivati.

O čemu se konkretno radi, trebali bismo saznati “vrlo brzo”, rekao je Nadella, te se nadamo da će to biti tijekom sljedećih nekoliko tjedana.