Branitelj naslova pobjednika US Opena Marin Čilić pobijedio je u meču trećeg kola Kazahstanca Mihaila Kukuškina sa 6:7 (5), 7:6 (1), 6:3, 6:7 (3), 6:1. Servis hrvatskog tenisača nije baš služio, već u trećem gemu prvog seta Kukuškin je došao na 0:40 i oduzeo je Međugorcu servis bez izgubljenog poena. Nije međutim bolji bio ni Kazahstanac, pa je Čilić odmah uzvratio.

U osmom gemu Čilić je prvi breaknuo suparnika, samo da bi u sljedećem gemu opet sve došlo na početak. Uslijedio je tie-break koji je Kazahstanac dobio sa 7-5.

U šestom gemu drugog seta opet je Čilić ispustio svoj početni udarac, srećom je u devetom gemu izjednačio.  U 12. gemu kod suparnikovog vodstva 5:6 na velikim je iskušenjima bio Hrvat, Kukuškin je poveo 15:40 i imao je dvije set-lopte,  srećom Marin se izvukao backhand-winnerom i asom te je izborio 13. igru, u kojoj je poveo s 5-1 i dobio je sa 7-1.

Treća dionica bila je najbolja što se tiče igre hrvatskog tenisača, Čilić je otvorio set servis-gemom bez izgubljenog poena, onda je namučio suparnika u drugom gemu, iako nije mu tad uspio oduzeti početni udarac. No u osmom gemu ga je Marin ipak breaknuo i potom ponovno bez izgubljenog poena osigurao vodstvo od 2:1 u setovima.
 
U prvom gemu četvrtog seta Čilić je oduzeo još jednom servis Kukuškinu, ali u šestom gemu popustio je na svom početnom udarcu, koji je ispustio bez osvojenog poena.

Kod 4:4 Čilić je imao dvije break-lopte, koje bi mu, da ih je iskoristio, osigurale vodstvo 5:4 i servis, dakle praktički pobjedu, ali uslijedile su tri pogreške i Kukuškin je poveo 4:5. Nakon dosta muke Marin je izjednačio na 5:5, da bi nakon 6:6 sve opet otišlo do tie-breaka.

U njemu je Kazahstanac odmah lijepim backhandom došao do mini-breaka, Čilić je izjednačio, no opet je s 2-4 poveo protivnik. Potom je dobrim servisom i Čilićevom pogreškom došao do vodstva 3-6, da bi za kraj Čilića prisilio na loš backhand volej, čime je  izjednačen omjer u setovima na 2:2.

Zato je peta dionica posve pripala Čiliću, koji je prepustio suparniku samo jedan gem i ide u četvrto kolo US Opena, turnira na kojemu se nada obrani prošlogodišnje titule. Tamo ga čeka pobjednik meča između sedmog nositelja Davida Ferrera i Francuza Jeremyja Chardyja.

HRT.h