Recep Tayyip Erdogan, predsjednik Turske rekao je da je njegova zemlja jednog od napadača u Bruxellesu uhitila 2015. godine u Gaziantepu i deportirala ga Belgiji, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je u srijedu, tokom zajedničke press konferencije s rumunjskim predsjednikom Klausom Iohannisom, dodao da su ga belgijske vlasti pustile na slobodu, usprkos upozorenju Turske da se radi o "stranom ratniku".

Turski predsjednik nije imenovao napadača. Kazao je da je muškarac priveden u lipnju 2015. na granici Turske sa Sirijom u Gaziantepu te da je potom Turska službeno obavijestila Belgiju o njegovoj deportaciji 14. srpnja.

"Usprkos našem upozorenju da se radi o stranom terorističkom ratniku, Belgija nije uspjela uspostaviti nikakvu njegovu vezu s terorizmom", rekao je Erdogan.

Erdogan je dodao i da je uvjeren kako se svijet mora ujediniti u borbi s terorizmom, te da se samo tako taj problem može riješiti. Isto tako, naglasio je da je za to potrebno ponovo definirati teror, teroriste i terorizam.