Uspjeh naših Ramljaka raduje nas ma gdje god oni živjeli, a posebnu pozornost privukla nam je naša mala Ramkinja Tina Vladić osvajanjem mnogobrojnih medalja na natjecanjima u plesu. Za ovu djevojčicu mnogi će tek čuti jer je pred njom blistava plesna karijera.

Tina je rođena u Zagrebu 2011. godine. Ide u peti razred OŠ „Novi Jelkovec“ i vrlo dobra je učenica. O svojim prvim plesnim koracima govori nam:

"Prve plesne korake napravila sam još dok sam išla u vrtić. Od tada pa sve do danas svoje plesne korake usavršavam u Plesnom klubu „Spin“."

Što joj ples predstavlja u životu, obavezu ili zabavu, odgovara: "Ples mi predstavlja sve, a najviše obavezu, odgovornost i zabavu. To je ono što me čini sretnom."



Velike uspjehe je postigla na natjecanjima diljem RH, BiH, Srbije i Slovenije. Njezini uspjesi broje preko 40 medalja s različitih natjecanja.

Ne čudi nas njezin uspjeh kada nam kaže da trenira i pet puta u tjednu, jer sve vrijedno postiže se velikim trudom i radom. Skromno odgovara da nije sama zaslužna za svoj uspjeh, nego u razgovoru ističe i svoju zahvalnost trenerima Plesnog kluba „Spin“.

Nama se čini teško pronaći plesnog partnera. To nam potvrđuje i naša Tina.

"Trebalo je nekoliko godina proći da nađem prikladnog i stalnog partnera. Sad je već lakše trenirati i ići na natjecanja kad znate da imate nekoga tko se prema plesu odnosi kao i vi."



Pitali smo Tinu koje bi nastupe i uspjehe izdvojila kao najdraže.

"Rezultati koje bih istaknula u solo plesu su 2019.g. prvo mjesto na prvenstvu Republike Hrvatske u latinsko-američkim plesovima. Drugo mjesto iste godine osvojila sam u standardnim plesovima u Sisku. Treće mjesto osvajam na prvenstvu RH u deset plesova."

I kad smo mislili da je nabrojila sva prvenstva i sva osvojena mjesta, Tina nam nastavlja dalje nabrajati.

"U paru sam osvojila prvo mjesto na prvenstvu grada Zagreba 2021. u standardnim plesovima, latinsko-američkim te u kombinaciji svih plesova."



Kolika je sve ovo obaveza i odgovornost, znaju itekako i Tinini roditelji, Danijela i Filp. Tako nam mama Danijela, inače iz Varvare, navodi što sve podrazumijeva plesna oprema. To su haljinice za standardne plesove, latinsko-američke te plesne štiklice.  

Tu je i tata Filip, inače s Gračaca, da pogura financijski.

Za društvo i igru kaže Tina: „i nemam baš vremena“. Navodi da joj je velika podrška i mlađi brat Lukas, koji je također aktivan, ali u nogometnom klubu NK „Novi Jelkovec“.  



Tina rado dolazi u Ramu.

„Čim se pruži prilika dolazimo u Ramu, djedovima i bakama“ – kaže nam.

A ima i jednu želju kad je već o Rami riječ. Kaže: "Možda je ova želja nerealna, no želim da se jednog dana organizira natjecanje plesa u Rami."

Naša mala plesačica ozbiljna i odgovorna, sa zrelim razmišljanjem, poručuje:

 „Budite uporni u onom što radite“.

Što poželjeti našoj rasplesanoj Ramkinji, nego još puno plesnih koraka i osvojenih medalja, a jednog dana nadamo se da će se ostvariti i njezina želja da pleše na natjecanju u Rami.

Do tad sigurni smo da će našu plesačicu netko pozvati da nastupi i na nekom kulturnom događaju u Rami.

Božana Nikolić / Rama-Prozor.info