Zbog vremenskih uvjeta upitno je odigravanje nekoliko utakmica engleske Premier lige nadolazećeg vikenda, a nadležni su izdali upozorenje.

Meteorološki ured objavio je tri upozorenja za sjeverne dijelove Engleske, Midlands i sjeverni Vels, što bi moglo utjecati na raspored utakmica i odgađanja u Premier ligi ovog vikenda.

Nekoliko utakmica Premier lige u većoj su opasnosti od ostalih zbog obilnog snijega i leda širom Ujedinjenog Kraljevstva. Oluja Larisa već je pogodila neke dijelove Britanije, a očekuje se da će biti nastavljeno tijekom petka i subote.

Neke utakmice u većoj su opasnosti od drugih. Tako su pod znakom pitanja susreti koji se igraju u Yorkshireu, Leicestershireu i Merseysideu.

Velika je šansa da se odgodi utakmica Leedsa i Brightona, koja je zakazana za subotu. Grad u zapadnom Yorkshireu teško je pogođen snijegom i ledom te su škole i brojna poduzeća zatvorena. Očekuje se odgađanje i utakmice.

Pod upitnikom je i susret Leicestera i Chelseaja nakon što je u Leicestershireu palo mnogo snijega.

Snijeg je također zameo i Merseyside u četvrtak navečer, što je dovelo do zabrinutosti za odigravanje susreta Evertona i Brentforda na Goodison Parku.

Inače, nadolazećeg vikenda očekuje se velika borba, kako na dnu, tako i na vrhu ljestvice. Manchester City nastavlja potjeru za Arsenalom, tako da na gostovanju Crystal Palaceu nemaju prava na kiks. S druge strane, Arsenal gostuje kod manjeg gradskog rivala Fulhama.

Liverpool je proteklog vikenda postigao sedam pogodaka protiv najvećeg rivala Manchester Uniteda, tako da navijači protiv Bournemoutha očekuju nastavak dobrih igara i progres ka Ligi prvaka.

Manchester United dočekuje Southampton, dok će Tottenham biti domaćin Nottingham Forestu.

Raspored 27. kola Premier lige:

Subota:
13:30 Bournemouth – Liverpool
16:00 Everton – Brentford
16:00 Leeds – Brighton
16:00 Leicester – Chelsea
16:00 Tottenham – Nottingham Forest
18:30 Crystal Palace – Manchester City

Nedjelja:
15:00 Fulham – Arsenal
15:00 Manchester United – Southampton
15:00 West Ham – Aston Villa
17:30 Newcastle – Wolves