Iako je prošla sezona pod Van Gaalom bila rezultatski razočaravajuća, Manchester United ipak ima razloga za zadovoljstvo. United je financijsku godinu zaključio s 515 milijuna funti (oko 600 milijuna eura) prihoda, čime je postao prvi engleski klub koji je probio magičnu granicu od 500 milijuna funti.

United je privukao 14 novih sponzora, a prihodi od reklama, TV prava i utakmica su također narasli. Ovaj uspjeh je još veći kad se uzme u obzir danisu igrali Ligu prvaka, a prvenstvo su završili na razočaravajućem petom mjestu s 15 bodova zaostatka za prvim Leicesterom, zbog čega ni ove godine neće igrati najelitnije klupsko natjecanje, prenosi Gol.hr.

Ove sezone se očekuje nastavak rasta te se predviđa da će prihod iznositi 540 milijuna funti (640 milijuna eura). Time bi se približili Barceloni, koja je vodeća u toj kategoriji s 570 milijuna funti (680 milijuna eura) prihoda.

"Dobri financijski rezultati su nam omogućili investiranje u momčad, stručno osoblje i infrastrukturu, s ciljem osvajanja trofeja u nadolazećim sezonama", izjavio je izvršni dopredsjednik Manchestera Ed Woodward.

Neto dug je porastao za 5.7 milijuna funti i sada iznosi 260.9 milijuna, a u klubu to objašnjavaju kretanjima tečaja na tržištu valuta.