''Usvajanje proračuna po svim procedurama mora biti ispoštovan do kraja, u svakoj točki i svakom zarezu zakonskih regulativa koji takvo što predviđaju. Stoga odbacujemo pusta nastojanja i pritiske radikalnog unitarizma predvođenog SDA-om koji bezuspješno nastavlja svoja medijska agitiranja za uvođenje bezakonja kao norme u radu institucija BiH'', naveli su u svom priopćenju iz HDZ BiH.

Napominju kako je nevjerojatna želja u kombinaciji ''unitarista na čelu sa SDA-om i nelegalnog političkog SIP-a da se namaknu novci za Opće izbore, za čije održavanje također ne formalno pravni uvjeti postoje uvjeti''.

''Shvatili su isti da bez predstavnika konstitutivnih naroda i njihove legitimne i demokratske volje ne ide, pa su na kratko, i Srbi prestali biti genocidaši'', ističu.

''Koliko se unitarizam i separatizam međusobno hrane pokazalo se u praksi i prije dva dana na sjednici Vijeća ministara gdje su hrvatski ministri odbili stavljanje protuzakonitog prijedloga Odluke o financiranju Općih izbora na dnevni red. Kao jedna od rijetkih demokratskih stranaka jasno smo rekli - NE PRISTAJEMO na pritiske da se bezakonje uvede kao norma funkcioniranja institucija'', naveli su.

Napominju njiho stav je jasan i nepromjenjiv.

''Samo Ustav BiH i zakonske norme mogu biti okvir našeg rada u institucijama naše domovine BiH. Ponavljamo i podsjećamo da prethodnih 18 mjeseci uporno pokušavamo da proračun i nužni preduvjeti za njegovo usvajanje budu ispunjeni i usvojeni. HDZ BiH neće biti partner nikome tko zagovara da institucije BiH budu predmet nelegalnih radnji'', stoji u priopćenju HDZ BiH.