Argentinski list Clarin objavio je da je u 61. godini umro Diego Maradona, navodeći kako je umro od posljedica srčanog udara u Tigreu gdje se oporavljao od operacije.

Maradona je prije nekoliko tjedana morao hitno na operaciju zbog krvarenja na mozgu, ali je zahvat prošao u najboljem redu i navijači su se nadali da će se 'Mali zeleni' oporaviti. Prošlog tjedna tako je pušten kući, ali se njegovo zdravstveno stanje naknadno pogoršalo.

Argentinski mediji navode kako su liječnici nakon pretrpljenog srčanog udara u njegovom domu pokušali reanimirati Maradonu, ali bez uspjeha.

Diego Armando Maradona bio je jedan od najvećih nogometaša u povijesti tog sporta. Rođen je 30. listopada 1960. u Buenos Airesu.
 


Tijekom fantastične karijere Maradona je branio boje Argentinos Juniorsa, Boca Juniorsa, Barcelone, Napolija, Seville i Newell's Old Boysa, a u dresu argentinske reprezentacije upisao je 91 nastup i postigao 34 gola, te ju je vodio do naslova svjetskog prvaka 1986. godine.

Maradona je doveo Argentinu do naslova Svjetskog prvaka 1986., što je vrhunac njegove ogromne karijere. Pamti se i njegov potez poznat kao "božja ruka" koji je eliminirao Englesku sa Svjetskog prvenstva 1986.

Maradona je doveo Argentinu do naslova Svjetskog prvaka 1986 - Umro je Diego Maradona

Maradona je doveo Argentinu do naslova Svjetskog prvaka 1986

Bio je to prvi gol u susretu za vodstvo Argentine 1:0 u četvrtfinalnom susretu koji su 'Gaučosi' kasnije dobili 2:1. Argentina je vođena Maradonom u polufinalu pobijedila Belgiju s 2:0, a potom u finalu Zapadnu Njemačku s 3:2. Maradonu smatraju jednim od najboljih, a mnogi i najboljim nogometašem svih vremena.

Nakon karijere mnogo se pisalo o njegovoj ovisnosti o drogi, ali o alkoholizmu.

Pamti se i njegov potez poznat kao "božja ruka"

Maradona je doveo Argentinu do naslova Svjetskog prvaka 1986 - Umro je Diego Maradona

Trenersku karijeru je započeo u Textil Mandiyu, zatim je kratko vodio Racing Club, a od 2008. do 2010. i reprezentaciju Argentine. Trenirao je i Al-Wasl, Deportivo Riestru, Fujairah, Dorados de Sinaloa, a posljednji klub koji je vodio bila je Gimnasia de La Plate.