U Bosni i Hercegovini u subotu ujutro je umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom na jugu i jugozapadu. Po kotlinama i uz riječne tokove ima magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 7:00 sati: Bjelašnica -3 stupnja Celzijeva, Sokolac -1, Doboj 0, Banja Luka, Jajce, Prijedor i Tuzla 2, Brčko, Ivan-sedlo i Sanski Most 3, Livno 4, Sarajevo 5, Bugojno, Široki Brijeg i Trebinje 6, Mostar 7, Gradačac 8, Neum 10 i Bihać 12 stupnjeva Celzijevih.

U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne u subotu će biti oblačno sa slabom kišom prijepodne. U većem dijelu Bosne umjereno do pretežno oblačno i slaba kiša se očekuje tijekom noći na nedjelju. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11 stupnjeva Celzijevih.

Nestabilne vremenske prilike, uz porast temperatura zraka i povremeno jače južno strujanje, kod osjetljivih osoba u subotu mogu dovesti do izraženijih tegoba vezanih uz njihove bolesti.

Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti i nesanice, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.