Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić i zamjenici premijera Toni Kraljević i Vojin Mijatović te federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić održali su sastanak s predstavnicima dvaju saveza udruga umirovljenika u Federaciji BiH, koje su predvodili Redžo Mehić i Ivan Kožul. Sastanak je održan u sjedištu Vlade, a prisustvovali su mu i predstavnici Federalnog zavoda MIO. Tema razgovora bila je poboljšanje položaja umirovljenika u FBiH, a poseban naglasak stavljen je na upućene zahtjeve ove populacije.

Nakon razmatranja prioritetnih zahtjeva umirovljenika, zaključeno je da će Vlada FBiH raditi na iznalaženju najboljih mogućih rješenja u cilju da se u federalnom proračunu za ovu godinu osiguraju sredstva za isplatu jednokratne financijske podrške umirovljenicima. Također, u skladu s iskazanim opredjeljenjem Vlade, bit će poduzete aktivnosti na povećanju sredstava namijenjenih za topličko liječenje umirovljenika, što je važan segment u osiguranju zdravstvene podrške ovoj kategoriji stanovništva.

Kad je riječ o izmjenama zakonskih rješenja u oblasti mirovinsko-invalidskog osiguranja, zaključeno je da će o tom pitanju biti nastavljeni razgovori predstavnika umirovljenika te resornog federalnog ministarstva i Federalnog zavoda MIO, a u cilju sagledavanja svih mogućnosti radi poboljšanja cjelokupnog sustava MIO. Također, potvrđen je nastavak aktivnosti na formiranju vijeća umirovljenika Federacije BiH, čija bi uloga bila vođenje zajedničke djelatnosti socijalnih partnera te afirmacije i zaštite prava iz mirovinskog i invalidskog osiguranja, kao i razvijanja socijalnog dijaloga u ovom segmentu.