Fotografi znaju da za pravu fotografiju ponekad moraju dugo čekati na pravi trenutak. Ili snimiti hrpu fotografija da bi iskoristili, tek jednu ili dvije. To najbolje zna Australac Dylan O'Donnell koji je gotovo godinu dana pokušavao snimiti savršenu fotografiju - sjenu Međunarodne svemirske postaje (ISS) na površini Mjeseca.

Nakon puno truda, još više čekanja, te preciznog mjerenja, O'Donnell je snimio zadivljujuću fotografiju površine Mjeseca upravo u trenutku kada je tom putanjom prolazila Međunarodna svemirska postaja.



ISS se kreće brzinom od 27,600 km/h i svake 92,91 minute napravi krug oko Zemlje. Prolazak preko površine Mjeseca traje samo 0,33 sekunde. Upravo u tom kratkom trenutku Dylan je uspio uhvatiti svoj trofej.

- Presretan sam što sam uspio ugrabiti sjenu ISS-a na Mjesečevom disku. Ako mislite da za to treba sjediti s kamerom u jednoj ruci, a štopericom u drugoj bili biste posve u pravu! - rekao je zadovoljni O'Donnell.

On je dobro proučio kada treba postaja proći 'preko' Mjeseca, namjestio je fotoaparat na snimanje serije fotografija i 'opalio' je nadajući se da će se uloviti i trenutak samog prelaska. I uspio je, na radost svih ljubitelja fotografije, ISS-a i Mjeseca. Na svojoj stranici, na kojoj možete vidjeti i ostale njegove radove, opisao je još i kako je obradio fotografiju da bi dobio konačni rezultat. (24sata.hr)