Chevrolet Bolt EV jedan je od popularnijih električnih vozila i veliki je konkurent Tesli i njegovu Modelu 3, a kao i ostali električni automobili, ima neke specifičnosti po kojima se razlikuje od klasičnih vozila i na koje se treba naviknuti. Neke od tih specifičnosti su tišina (e-vozila ne stvaraju buku pri malim brzinama, što može biti opasno po pješake koji ih uopće ne čuju), regenerativno kočenje, odnosno baterija se puni prilikom kočenja te ubrzanje koje je konstantno od prvog dodira papučice gasa.

Iako nije riječ o nekim stvarima zbog kojih, ako prvi put sjednete u ovakvo vozilo, ne biste mogli sami upravljati električnim automobilom, čini se kako bi neki ljudi poput Coryja Allena Patricka iz Austina u SAD-u ipak trebali proći kratki tečaj pokretanja i upravljanja e-automobilima.

On je prošle subote u Austinu napao vozača Bolta EV koji je bio parkiran i ušao mu u automobil – vozač je na početku pružao otpor, no kada je napadač razbio staklo i postao još agresivniji, vlasnik vozila zaključio je kako se ne isplati poginuti zbog njega te je izišao i mjesto prepustio Patricku.

No nakon što je neko vrijeme proveo u automobilu, nespretni je lopov izjurio van i počeo bježati, ali nije daleko stigao jer je situaciju pratio muškarac koji je pojurio u pomoć vozaču i Patricka po cesti hvatao s – mačetom.

Prema policijskom izvještaju, razlog zbog kojeg je lopov odjurio iz automobila bio je taj što ga nije znao pokrenuti, a vlasnik Bolta EV policiji je rekao kako je riječ o vozilu na koje se ipak treba naviknuti. Na stranici Electrek specijaliziranoj za teme o električnim vozilima kažu kako je Bolt EV iznimno jednostavno pokrenuti, no problem je možda bio što je za pomicanje ručice mjenjača potrebno pritisnuti jednu tipku sa strane mjenjača, prenosi zimo.hr.

Što se Coryja Allena Patricka tiče, protiv tog 28-godišnjaka podignuta je optužnica za pljačku s tjelesnim napadom, za što se u Teksasu može dobiti zatvorska kazna u trajanju od čak 20 godina.

(www.jabuka.tv)