Sinoć u 19,50 sati, u PU Čapljina je prijavio M.R.(2004) da mu je u mjestu Hodovo, općina Stolac, s parkinga ispred benzinske crpke „Ćatar benz“ otuđeno vozilo marke VW Passat. Na vozilu se, na galeriji, nalazio pvc prozor.

Na mjesto događaja upućena je patrola policije, te je pregledom video nadzora utvrđeno da se navedeno vozilo udaljilo prema Mostaru.

S navedenim upoznati djelatnici PS Buna, OC MUP-a HNŽ i dežurni OKP PU Čapljina.

Provjerom u LPR sustavu „Renata“ utvrđeno je da je vozilo, nešto prije prijave prošlo kroz Mostar, te se uputilo prema sjeveru. Patrola policije PS Jablanica uočila je vozilo, a vozač istog nije stao na znak patrole, nakon čega se patrola uputila za istim u smjeru Konjica.

Vozač otuđenog vozila je stao u mjestu Paprasko, te pobjegao u šumu ostavivši vozilo pored ceste. Pretragom terena od strane pripadnika PS/BS Konjic i PS Jablanica pronađen je i lišen slobode A.H. (1999) iz Jelaha koji je upravljao otuđenim vozilom. Isti je imao ozljede zadobivene od kretanja kroz šipražje, a tom prilikom je i jedan od policajaca zadobio lakše ozljede uslijed kretanja nepristupačnim terenom.

Od strane službenika Odjela krim. policije PU Konjic izvršen je očevid na licu mjesta, a vozilo je vraćeno vlasniku. A.H. je u 01,00 sati predat djelatnicima PU Čapljina, a o svemu je upoznat nadležni tužitelj.