Ukrajinske snage su proteklog tjedna uspjele potisnuti Ruse oko 2 kilometra u blizini istočnog grada Bahmuta, rekao je danas zamjenica ukrajinskog ministra obrane Hana Maljar.

"Neprijatelj nije uspio realizirati svoje planove. Pretrpjeli su teške gubitke u ljudstvu, a naši branitelji su napredovali 2 kilometra u smjeru Bahmuta", objavila je zamjenica ministra obrane u postu na Telegramu, pa dodala: "Ovog tjedna nismo izgubili niti jednu jedinu poziciju u Bahmutu".

Bahmut je, podsjetimo, grad u istočnoj Ukrajini kojeg ruska vojska i plaćenici iz Wagnera pokušavaju već mjesecima osvojiti. Grad u kojem je prije rata živjelo oko 70.000 ljudi je potpuno razoren, ali usprkos enormnim resursima koje je Rusija potrošila na osvajanje Bahmuta, još uvijek ga ne kontrolira u potpunosti.

CNN je ranije javio o ukrajinskim protunapadima u Bahmutu te napredovanju na bokovima glavnine ruskih snaga. Tijekom noći je, podsjetimo, rusko Ministarstvo obrane zanijekalo izvještaje vojnih blogera o proboju linija obrane ruskih snaga sjeverno i južno od Bahmuta.