Vojni površinski dronovi napali su luku u Sevastopolju na Krimu, a ruska Crnomorska flota je odbila napad, objavio je na svom Telegram kanalu ruski guverner okupiranog grada Mihail Razvožajev.

“U ranim jutarnjim satima naša je flota odbila napad površinskih dronova. Ukupno su do sada uništena tri plovila. Pokušali su prodrijeti u zaljev, naši mornari su ih gađali iz lakog naoružanja. Također su razradili protuzračnu obranu od zračnog cilja”, napisao je Razvožajev.

"Razbijeno nekoliko prozora, nema ozlijeđenih"

Prema njegovim riječima, ratni brodovi nisu oštećeni u napadu, ali su razbijena stakla na nekoliko obližnjih zgrada.

"Eksplozija koja je nastala uništenjem neprijateljskih pomorskih bespilotnih letjelica razbila je prozore u zgradama u Ulici Lenjinova 2. Ljudi nisu ozlijeđeni", napisao je ruski guverner.

Ukrajina ranije dronovima napadala luku

Prema njegovim riječima, vojska je odbila napad, a situacija je pod kontrolom. Navodi i da su sve službe u pripravnosti.

Kijev još uvijek nije komentirao ove navode, ali je poznato da su u listopadu prošle godine ukrajinske snage napale istu ovu luku s devet dronova. Tada su lakše oštetili najmanje jedan ruski brod i prisilili Rusiju da pojača mjere sigurnosti u Sevastopolju.