Inspektori Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanske županije danima rasvjetljavaju veliku pljačku novca koja se u srijedu, 11. prosinca, dogodila u Šantićima kod Viteza. Kako 'Dnevni avaz' saznaje, pljačka se dogodila u 19:40 sati na parkingu ispred ugostiteljskog objekta, gdje je iz teretnog vozila brze pošte ukradena kasa, u kojoj je, prema prijavi, bilo 100.000 KM.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova SBŽ potvrđeno je da je zbog pljačke uhićena jedna osoba, dok ih je više pozvano na informativni razgovor. Izvršen je pretres na jednoj lokaciji, na kojoj je pronađena određena količina oružja i mina.

Redakciji 'Dnevnog avaza' obratio se Atif Mujezinović iz Viteza, otac 21-godišnjeg Aida, koji je u petak privođen. Ogorčen zbog prekomjerne sile koju je policija provela nad njegovim sinom, Mujezinović objašnjava da Aid nikad nije imao problema sa policijom.

"Kriminalistička policija došla je u petak po mog sina i odvela mi dijete u Travnik. Nitko ga nije pitao gdje je bio ni šta je radio, već su ga u Travniku držali cijelu noć. Njih šestorica su ga udarala palicama i stolicama. Vratili su ga u subotu u tri sata i pretresli su nam kuću. Tek su ga tada pitali gdje je bio i saznali smo da traže pare od pljačke", navodi Mujezinović te najavljuje da će prijaviti policajce.

Iz MUP-a SBŽ potvrđeno je da je podnesena prijava protiv inspektora. "Odsjek za unutarnju kontrolu zaprimio je prijavu protiv policijskih službenika koji su rasvjetljavali ovo krivično djelo te, u skladu s tim, poduziaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti", navedeno je za 'Avaz' u odgovoru MUP-a SBŽ.

Atif Mujezinović kaže da mu je sin u vrijeme pljačke bio na kavi u Tržnom centru 'Best' u Počulici te je, po izlasku, svratio na benzinsku crpku, gdje je kupio čips i vratio se kući.

"Nikad nisu otišli da uzmu videonadzor na oba mjesta. Sad ga ne diraju, ali me strah da ne završi kao David ili Dženan", kaže Mujezinović objašnjavajući da je vozač brze pošte amidžićev sin i da se s Aidom često družio.