Napitak koji se lako priprema ujutro pomaže u čišćenju krvi od viška šećera. Njegov sastav uključuje samo tri jeftine i pristupačne komponente – vodu, đumbir i limun.

Napitak koji čisti krv od viška šećera

Prema znanstvenicima, navika ispijanja čaše ovog pića svako jutro može pomoći u pročišćavanju krvi od viška šećera u relativno kratkom vremenu. Ovaj napitak ne samo da snižava razinu šećera u krvi, već i poboljšava odgovor inzulina kod dijabetičara, prenosi portal Food News.

Za njegovu pripremu trebat će vam sljedeći sastojci: 4 šalice vode, 30 grama korijena đumbira, jedan srednji ili veliki limun.

Đumbir operite, ogulite, narežite. Prelijte vodom, ostavite preko noći u hladnjaku. Ujutro se piće može malo zagrijati. Zatim dodajte sok od limuna, promiješajte i popijte natašte.

Napitak se može pripremiti i na drugi način – narezati limun i đumbir. Zakuhaj vodu. Zatim dodajte limun, đumbir, mljevenu kurkumu i crni papar (također treba biti mljeveni). Ostavite tekućinu da se namače 30 minuta. Zatim procijedite i dodajte med.

Đumbir sadrži bioaktivni sastojak koji ima prirodna svojstva za ublažavanje bolova i antibakterijska svojstva. Također je utvrđeno da snižava razinu šećera u krvi, regulira inzulinski odgovor kod dijabetičara.

Kombinacija đumbira s limunom omogućuje nježno čišćenje tijela od mnogih nepoželjnih komponenti – viška šećera i toksina.