U petak, 26. studenog oko 12:40 sati djelatnici policije i Odjela kriminalističke policije PU Mostar su na području grada pronašli grupu od tri osobe iz Sarajeva koji koriste vozilo “Renault Megan” i koji se dovode u vezu sa izvršenjem KD “Krađa” po trgovinskim radnjama i buticima po tržnim centrima.

Radi se o osobama A.B.(1985), A.B.(1996) i E.Ž.(1968) svi iz Sarajeva, kod kojih je tom prilikom pronađeno više odjevnih predmeta , alata i pribora za skidanje zujalica i čipova sa odjevnih predmeta a kod jednog od njih je pronađena manja količina praškaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Spid.

Isti su lišeni slobode i predmet su kriminalističke obrade.

U nedjelju 28. studenog oko 12 sati patrola policije PU Mostar je, radeći svoje redovite zadatke, u Ulici Braće Fejića zaustavila osobu A.M. (1984) kod koga je tom prilikom pronađena jedna vrećica sa suhom zeljastom tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Marihuanu i jednu vrećicu sa bijelom praškastom tvari.

Za protekli vikend iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije, registrirano je 11 prijava i to na području Mostara četiri, na području Čapljine tri, na području Konjica jedna, na području Čitluka dvije i na području Rame jedna.

Iz oblasti javnog reda i mira registrirano je pet slučajeva i to na području Mostara tri, na području Čitluka jedna i na području Konjica jedna.

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirane su 23 prometne nezgode i to na području Mostara 11, na području Čapljine jedna, na području Stoca tri, na području Neuma dvije, na području Rame tri, na području Jablanice jedna i na području Konjica dvije u kojima su tri osobe zadobile ozljede neutvrđenog stupnja dok je sedam osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede, priopćeno je iz MUP-a HNŽ.