U Splitu su uhićene dvije osobe. Kako Index doznaje, jedan od uhićenih je brat ubijenog. Za drugog zasad nema potvrde, no to bi mogao biti ubojica.

Lokalni splitski mediji pak prenose da su osumnjičenika odveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.
 

Podsjetimo, Split je oko 15 sati uznemirila rafalna paljba. Ispostavilo se da su u njoj dvije osobe ubijene, a jedna ranjena.

Mediji javljaju da je i ranjena osoba preminula u bolnici.

Ubojica je prvo pobjegao u jednu od ulica trčeći. Govori se i kako nije koristio pištolj već automatsku pušku. O svemu je obaviješteno i Županijsko državno odvjetništvo te će dežurni zamjenik Žarko Štrbac koji će izaći na očevid.

Iz obližnjeg restorana kažu kako su čuli pucnjavu.

''Svi su vrištali, nastala je opća panika. Niti pet minuta nakon čuli su se novi pucnjevi u Radmilovićevoj ulici. Tamo je također ubijen jedan muškarac koji je kao i ovaj prvi, bio na motoru. U njega je ispaljeno više metaka. Nakon toga muškarac s puškom u ruci hladnokrvno je odšetao u smjeru Marjana. Sva sreća u tom mahnitom pohodu nije stradalo još ljudi''  kazao je za 24.sata jedan od očevidaca.

Pucnjava se dogodila u blizini crkve svetog Frane. Splitska policija potvrdila je Radio Dalmaciji da je na Šperunu ubijena jedna osoba, a da je jedna osoba teško ozlijeđena. Nekoliko minuta nakon toga u neposrednoj blizini smrtno je stradala još jedna osoba.
 

Policija je izvijestila da se osoba koju dovode u vezu s ovim događajem šeta s puškom u ruci prema Marjanu zbog čega su upozorili ljude da ne izlaze na ulicu.