Tužiteljstvo BiH i SIPA nakon višemjesečne i opsežne istrage proveli su akciju, u okviru koje policijski službenici SIPA, vrše pretrese na dvije lokacije u Sarajevu ,priopćeno je danas iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Tijekom vršenja pretresa, nađena je određena količina oružja, bombi, streljiva, okvirova za automatske puške, noževa, bojnih prsluka, kao i zastave koje asociraju na obilježja i zastave tzv. „ISIL“-a koji je odlukom Vijeća sigurnosti UN-a, proglašen terorističkom organizacijom, prenosi Fena.

''Dvije osobe koje koriste navedene prostorije i koje su pod istragom, stavljene su pod nadzor policijskih specijalaca iz SIPA i u tijeku je njihova kriminalistička obrada.

Tužiteljstvo BiH u ovom predmetu provodi istragu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela terorizma iz članka 201. stavak 4. KZ BiH.

Nakon oduzimanja slobode, osumnjičeni će nakon policijske obrade, biti predati postupajućem tužitelju, koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Zbog interesa istrage, u ovom trenutku Tužiteljstvo BiH ne može davati više informacija niti detalja o realiziranim aktivnostima'', priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Dnevnik.ba