Pripadnici Federalne uprave policije sinoć su uhitili tri razbojnika koji su u nedjelju uz prijetnju automatskim puškama i pištoljem ukrali 64.000 KM iz tržnog centra Bingo u Bugojnu, pobjegli Audijem te ga naknadno zapalili. Iste osobe se sumnjiče i za raniju pljačku poslovnice ovog trgovačkog lanca u Hadžićima kod Sarajeva.

Riječ je o osobama inicijala M. O., P. H. i T. MU. iz Sarajeva. U intenzivnoj potrazi za razbojnicima sudjelovali su službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK, PU Bugojno i PS Bugojno te Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

"Dana 11/12. prosinca 2017. godine u suradnji s MUP-ovima Kantona Sarajevo i Srednjobosanske županije lišene su slobode tri osobe te izvršeno ukupno šest pretresa stanova, prilikom čega su pronađeni predmeti izvršenja kaznenog djela ili koji potječu iz izvršenih kaznenih djela. Prilikom pretresa pronađene su automatske puške, pištolji, maske, veće količine novca, panciri, uniforme s natpisom 'policija', rotaciona svjetla, registarske tablice te drugi predmeti koji su korišteni za izvršenje navedenih kaznenih djela ili potječu iz njihovog izvršenja. Također, prilikom pretresa oduzeta su četiri motorna vozila za koja se sumnja da su korištena za izvršenje razbojništava ili su kupljena novcem koji potječe iz počinjenih razbojništava", navedeno je u priopćenju FUP-a.

FUP je priopćio kako je ukupna otuđena suma novca blizu 170.000 KM.

U tijeku je kriminalistička obrada nad uhićenim osobama koje će nakon obrade zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kaznena djela organiziranog kriminala, razbojništva i teške krađe biti predati Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo na daljnje postupanje.

Podsjećamo, počinitelji oružane pljačke su u nedjelju oko 19 sati nasilno otvorili bočna vrata tržnog centra. Zatim su uz prijetnju oružjem prema zaštitarima otuđili novac u iznosu blizu 64.000 KM te pobjegli vozilom marke Audi A4 u nepoznatom pravcu. Nekoliko sati poslije pljačke bugojanski policajci pronašli su izgorjeli Audi A4 u naselju Goruša.

Dana 22. listopada opljačkan je Bingo u Hadžićima nedaleko od Sarajeva.