Službenici MUP-a Kantona Sarajevo uhitili su Enisa Mrava i Sašu Martinovića koji su bili u bjekstvu nakon pljačke tržnog centra 'Bingo' u Bugojnu i poslovnice u Hadžićima, piše Klix.

Za njima je bila raspisana tjeralica, a Općinski sud u Sarajevu im je odredio jednomjesečni pritvor kao i Mugdimu Omanoviću, Harisu Priganicu i Mirzi Turkoviću koji su uhićeni ranije. Mrav i Martinović su uhićeni u četvrtak u večernjim satima tijekom bjekstva, potvrdio je Omar Mehmedbašić koji je izabrani branilac osumnjičenog Mrava.

"Moj branjenik je priznao kaznena djela pljačke u Bugojnu i Hadžićima. Kod njega je pronađeno 12.000 KM", rekao je Mehmedbašić, prenosi Klix. S obzirom da im je već određen jednomjesečni pritvor, Mrav i Martinović su izravno prebačeni u KPZ 'Miljacka'. Pritvor petorki je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, da bi mogli prikrivati dokaze ili ponoviti kazneno djelo, te da bi boravkom na slobodi došlo do uznemirenja javnosti. Omanovića, Priganicu i Turkovića uhitili su pripadnici Federalne uprave policije u noći sa 11. na 12. prosinca.

Podsjećamo, počinitelji oružane pljačke su protekle nedjelje oko 19 sati nasilno otvorili bočna vrata tržnog centra. Zatim su uz prijetnju oružjem prema zaštitarima otuđili novac u iznosu blizu 64.000 KM, te pobjegli vozilom marke Audi A4 koji je nekoliko sati poslije pljačke pronađen u naselju Goruša. Dana 22. listopada opljačkan je 'Bingo' u Hadžićima nedaleko od Sarajeva. FUP je priopćio kako je ukupni otuđeni iznos novca blizu 170.000 KM.