Osnovno tužiteljstvo u Gnjilanu, Policijski inspektorat i Kosovska policija priopćili su kako su u petak uvečer pripadnici Kosovske policije, Kosovski policijski inspektorat i druge agencije izvršili pretres u selu Karačevo u općini Kamenica i na još nekim lokacijama, a uhićene su 33 osobe, među kojima 10 policajaca, a osumnjičeni su za krijumčarenje ljudi, oružja i droge. 

Operacija je započela kao rezultat skoro jednogodišnje istrage koju je vodilo Osnovno tužiteljstvo u Gnjilanu zbog navoda o nezakonitim aktivnostima, uključujući nezakonito kockanje, trgovinu ljudima, trgovinu oružjem, trgovinu drogom, krijumčarenje robe i druge kriminalne aktivnosti, prenosi KoSSev.  

"Do izdavanja ovog priopćenja, uhićeno je ukupno 33 osumnjičenih u vezi sa slučajem, među njima 10 policajaca, koji će se u zakonskom roku pojaviti pred pretpretresnim sucem, zaplijenjeni su automati za kockanje, oko 120 grla stoke, kao i razni predmeti poput materijalnih dokaza za koje se sumnja kako su korišteni u kriminalnim aktivnostima“, navodi se u priopćenju. 

Dalje se navodi kako je ova operacija, koja je najveća operacija ove vrste na Kosovu, primjer suradnje tužiteljstva, policije i policijskog inspektorata.  

"Osnovno tužiteljstvo u Gnjilanu, u suradnji i koordinaciji sa kosovskom policijom i policijskim inspektoratom, poduzima sve potrebite radnje u svezi sa slučajem, gdje ćemo vas o dodatnim detaljima i informacijama i dalje izvještavati nakon zajedničke akcije", navodi se u priopženju.