Policija je u subotu uhitila majku sedmero djece čija su tijela pronađena u kući u Cairnsu, na sjeveroistoku Australije, a riječ je o iznimno okrutnom zločinu koji je potresao zemlju.

Izvještavajući o tom događaju, voditeljica Sky Newsa za Australiju briznula je u petak u plač svjedočeći o emocijama koje su preplavile Australce, tri dana nakon krvave otmice u Sydneyu.

Majka (37) nekoliko ubijene djece uhićena je tijekom noći zbog ubojstva i trenutačno je pod prismotrom policije u bolnici u Cairnsu, rekao je novinarima načelnik krimpolicije Bruno Asnicar.

Prema podacima policije, žena je majka sedmero ubijene djece i teta osme žrtve, četrnaestogodišnje djevojčice. Zasad nije formalno optužena a pripada domorodačkoj zajednici u Queenslandu.

Policija Queenslanda dodaje da majka surađuje u sudskoj istrazi. Stabilno je i pod nadzorom je, dodao je Asnicar, rekavši da je pri svijesti i da razgovara.

Trupla osmero djece pronađena su jučer, objavila je policija. Navodi da su u kući pronađeni noževi a domaća glasila pišu da su žrtve izbodene nožem.

Još nikoga drugog nismo osumnjičili, rekao je Asnicar. Policija ispituje sve osobe koje su zadnjih dana bile u kontaktu s obitelji.

Majčin partner, koji nije otac djece, živio je s njima, objavio je Sky News Australia.

Tri dana nakon krvave talačke krize u Sydneyu, u kojoj su poginule tri osobe, među kojima dvoje talaca, premijer Tony Abbot pozvao je Australce na nacionalno jedinstvo u ovim teškim danima.

HRT