Tužiteljstvo BiH je zajedno s Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), provelo aktivnosti na lociranju, identificiranju i uhićenju osobe osumnjičene za ugrožavanje osoba pod međunarodnopravnom zaštitom i napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili uhićenju počinitelja kaznenog djela.

Nakon provedenih istražnih radnji po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, u suradnji s policijskim djelatnicima Državne agencije za istrage i zaštitu, na području Lipnice kod Tuzle, lociran je i uhićen Ranko Petrović (rođen 1990. godine u Tuzli).

Osumnjičeni je pod istragom i tereti se da je upućivao ozbiljne prijetnje Specijalnom predstavniku EU u BiH, Lars Gunar Wigemarku i glavnoj tužiteljici Tužiteljstva BiH, Gordani Tadić, putem javnih komentara na vijesti objavljene na internet portalu Klix.

Osumnjičeni je ostavljao poruke i komentare, vidljive svim čitateljima i korisnicima, u kojima je iznosio ozbiljne prijetnje i pozivao na napad na navedene osobe.

Osumnjičeni je pod istragom zbog kaznenog djela ugrožavanje osoba pod međunarodnopravnom zaštitom iz članka 192. KZ BiH i napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinitelja kaznenog djela iz članka 241b. KZ BiH.

Nakon što ispita osumnjičenog, postupajući tužitelj donijet će odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora i daljim aktivnostima u predmetu.