Pravovremenom i koordiniranom akcijom pripadnika Službe za poslove sa strancima i Federalnog ministarstva unutarnjih poslova, u petak je na području Sarajeva izvršeno lociranje i privođenje u službene prostorije jednog osobe inicijala F. M. državljanin Srbije, za koje je utvrđeno da predstavlja prijetnju javnom poretku i sigurnosti Bosne i Hercegovine, a koje se dovodi u vezu sa organiziranim kriminalom, piše N1.

Prema državljaninu Srbije, Služba za poslove sa strancima, je poduzela mjere iz svoje nadležnosti, te istom izrekla mjeru protjerivanja s teritorije BiH sa zabranom ulaska i boravka u periodu od četiri godine.

Navedena osoba je stavljena pod nadzor u Imigracijski centar, te će biti udaljeno s teritorije BiH kada se steknu svi neophodni uvjeti.

Služba će i u narednom periodu u suradnji s drugim nadležnim sigurnosnim organima, kontinuirano poduzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine.