Zbog sumnje da je, unatoč zarazi koronavirusom, napuštao mjesto prebivališta i prijetio poznanici, osječko-baranjska policija u nedjelju je uhitila 35-godišnjaka.

Sumnja se da se 35-godišnjak, od 5. studenog, otkad mu je određena mjera samoizolacije, nije pridržavao epidemioloških mjera, već je svjesno, u više navrata, od kada je saznao da je zaražen koronavirusom, napuštao mjesto prebivališta, izvijestila je policija u nedjelju navečer.

Uz navedeno, 35-godisnjaka se tereti da je od 6. do 7. studenog pogrdnim riječima vrijeđao 32-godišnju poznanicu, slao joj više desetaka poruka i poziva, dolazio do mjesta gdje živi te pokušavao ostvariti kontakt i prijetio.

U nedjelju, 8. studenog, oko 13,50 sati, policijski službenici su, uz sve mjere zaštite, uhitili 35-godišnjeg osumnjičenika, koji je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Osumnjičenika se tereti zbog sumnje u kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti te kaznenih djela prijetnje i nametljivog ponašanja, ističu u policiji.