Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u četvrtak su na području općine Pale uhitili osumnjičenog za ubojstvo dva policajca u Sarajevu.

Kako navode iz SIPA-e, slobode je lišen je se dovodi u vezu sa izvršenjem kaznenog djela ''Ubojstvo'', koje se dogodilo dana 26. listopada 2018. godine u sarajevskoj Ulici Geteova bb, kada su smrtno stradala dva policijska službenika Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo.

Lišenju slobode osumnjičenog, navode, prethodilo je poduzimanje operativnih aktivnosti SIPA-e u suradnji sa Županijskim tužiteljstvom Kantona Sarajevo, Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH i MUP-om Republike Srpske, u cilju lociranja i lišenja slobode osumnjičenika.

Nakon izvršenih pretresa stana, drugih prostorija i pokretnih stvari, osoba lišena slobode predana je u dalju nadležnost MUP-a Kantona Sarajevo, priopćeno je iz SIPA-e.

Kako piše Dnevni avaz pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili su Miloša Obradova, automafijaša iz Istočnog Sarajeva, zbog sumnje da je sudjelovao u ubojstvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Obradov se tereti da je jedan od direktnih izvršitelja zločina.

Pripadnici SIPA-e predali su ga istražiteljima MUP-a KS koji ga ispituju.

MUP KS ranije je priopćio kako se, radeći na rasvjetljavanju kaznenog djela, ispitano 49 osoba te da se na području RS-a izvršni pretresi na 12 lokacija. U istrazi je, prema pisanju medija, korištena i pomoć američkog FBI-a.