Postupajući po nalogu Tužiteljstva BiH, prilikom ulaska na teritoriju Bosne i Hercegovine, pripadnici Granične policije BiH, lišili su slobode osumnjičenog:
 
-Viković Jasmina, zv.“Jasko“, rođenog 1971. godine u Zavidovićima, državljanina BiH.
 
Navedeni osumnjičeni je pod istragom Posebnog odjela za ratne zločine i osumnjičen je da je u svojstvu pripadnika Diverzantskog-izviđačkog voda iz Zenice, Armije RBiH,na području Konjica, postupao protivno  odredbama Ženevskih konvencija o zaštiti civilnih osoba za vrijeme rata.
 
On je osumnjičen da je, zajedno sa drugim osobama, krajem mjeseca kolovoza 1993. godine, u mjestu Orahovica, u općini Konjic, sudjelovao u nezakonitom zatočenju trojice civila, starijih osoba hrvatske nacionalnosti, koje su osumnjičeni Viković, kao i drugi pripadnici Armije R BiH višestruko mučili, zlostavljali i premlaćivali, te zatvorili u jedan objekat, gdje su ih nastavili tući i nanositi im teške ozlijede, naročito u predjelu glave.
 
Nakon zlostavljanja, jedan civil je preminuo od zadobijenih ozlijeda, a osumnjičeni je sutradan došao u objekat i pucanjem iz vatrenog oružja, usmrtio preostalu dvojicu zatočenika.
 
Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj odlučit će o daljim mjerama i aktivnostima prema osumnjičenom.
 
Tužiteljstvo BiH vodi istragu u ovom predmetu, tijekom koje su prikupljena saznanja da osumnjičeni više godina boravi u inozemstvu, te je Graničnoj policiji izdana zapovjed da se osumnjičeni liši slobode odmah po stupanju na teroritoriju BiH.
 
Tužiteljstvo ulaže intenzivne napore na otkrivanju i procesuiranju počinitelja ratnih zločina, gdje god da se nalaze i u tom procesu ostvaruje suradnju sa agencijama za provođenje zakona u BiH i inozemstvu.