Turska policija uhitila je Hasana Alparguna, izvođač radova na stambenoj zgradi u kvartu Cukurova u Adani, u kojoj su pronađena tijela 70 ljudi, a prilikom pdolaska na sud stalno je ponavljao jednu riječ - sudbina, javljaju mediji iz ove zemlje.

Zgrada Hasana Alparguna sa 14 katova uništena je u potresu jačine 7,7 stupnjeva Richterove ljestvice koji se dogodio 6. veljače u 04:17 sati u okrugu Pazarcik u Kahramanmarašu. Iz zgrade koja se pretvorila u olupinu izvađena su do sada tijela 70 ljudi. Alpargun je nakon potresa pobjegao na Sjeverni Cipar.

Ubrzo je uhićen zbog krivičnog djela ‘ubojstvo i nanošenje povreda iz nehaja’. Alpargun je, prema pisanju truskih medija, pokuša iz Turske na Sjeverni Cipar prebaciti 990 tisuća dolara, 890 tisuća eura i 500 tisuća lira, a u međuvremenu kupio je i stan u regiji Nikozija Demirhan, piše N1

Tijekom privođenja, na pitanje novinara da li se kaje, Alpargun je odgovorio: “Vrlo se kajem. Nema oštećenja na mojim drugim zgradama. Sve zgrade u Adani su oštećene”.

Iz Glavnog javnog tužiteljstva u Adani propćeno je da se nastavlja istraga o izvođačima radova i na drugim uništenim objektima.