Ako vam je cijela priča oko pametnog telefona Freedom 251, koji je koštao oko 6 KM, zvučala predobro da bi bila istinita – bili ste, vjerojatno, u pravu. Od samoga početka sumnjivi projekt pametnog Android mobitela koji se proizvodi u Indiji i prodaje za (kako mu i ime kaže) 251 rupiju, sada će dobiti i sudski epilog.

Mohit Goel, prvi čovjek kompanije Ringing Bells koja je stajala iza ovog projekta, uhićen je jučer u indijskom Ghaziabadu, slijedom optužbi za prevaru. Njega je nadležnima prijavio distributer mobitela Freedom 251, Ayam Enterprises, jer im nije isporučio dogovorene uređaje.

Kompanija Ayam platila je Ringing Bellsu 3 milijuna rupija (oko 80.000 KM) za navedene uređaje, a dobila je robe u vrijednosti manjoj od polovice tog iznosa. Kada su zatražili isporuku dogovorenih uređaja, primili su prijetnje smrću. U međuvremenu je policija protiv Goela dobila još sličnih prijava iz drugih dijelova Indije, pa je ovaj "snalažljivi poduzetnik" uhićen i podvrgnut ispitivanju.

Je li Goel od početka imao plan prevariti kupce nuđenjem mobitela po nevjerojatno niskoj cijeni ili je pak poštenjačina koja samo kasni s isporukama, pokazat će istraga. Da se kladimo, novac bismo stavili na prvi ishod, piše portal BUG.