Europska nogometna federacija (UEFA) otvorila je novi disciplinski postupak protiv Engleske nakon uznemirujućih scena nasilja na i oko Wembleyja tijekom finala Eura 2020.

Podsjetimo, UEFA je kaznila engleski FA sa 30.000 eura zbog ponašanja navijača tijekom polufinalne utakmice protiv Danske. Međutim, sada Englezima prijeti daleko teža kazna zbog četiri disciplinska prekršaja.

Englezima prijeti kazna zbog bacanja predmeta na teren stadiona Wembley, utrčavanja na teren, zviždanja za vrijeme talijanske himne, te vatrometa.

UEFA je također najavila kako će otvoriti odvojenu istragu zbog nasilja koje se dogodilo oko Wembleyja prije i nakon meča.

Naime, nekoliko stotina engleskih navijača probilo je ogradu ispred stadiona Wembley u pokušaju ulaska na finale EP-a između Engleske i Italije bez ulaznice. Dio engleskih medija je objavio kako je na tribine ušlo više tisuća navijača bez ulaznica.

UEFA i FA su osudili su nasilje, za koje mnogi smatraju da bi moglo naštetiti engleskim izgledima da u budućnosti bude domaćin još jednog velikog turnira.

- Ponašanje ljudi koji su ilegalno i silom ušli na stadion bilo je neprihvatljivo, opasno i pokazalo potpuno zanemarivanje sigurnosnih i sigurnosnih protokola, kazao je izvršni direktor FA-a Mark Bullingham najavivši cjelovit pregled i istragu nemilih scena.