Engleski prvoligaši Arsenal, Manchester United, Liverpool i Tottenham odlučili su istupiti iz novoosnovane Superlige, a sportski portali tvrde da im je UEFA za takav potez ponudila veliki novac.

Katalonski list Mundo deportivo objavio je kako je prema njihovim saznanjima UEFA odigrala ključnu ulogu u odluci engleskih klubova, prenosi Srna.

"Prema našim informacijama, UEFA je odigrala ključnu ulogu. Ne zbog prijetnji nego tako što je Englezima ponudila veliki novac da napuste Superligu budući da bi njihov izostanak iz Lige prvaka nanio goleme gubitke UEFA-i. Španjolski klubovi nisu dobili takvu ponudu pošto njih, a posebno šefa `Reala` Fiorentina Pereza, UEFA vidi kao glavne neprijatelje", piše Mundo.

Šest preostalih klubova Superlige poručilo je da će nastaviti s planiranim organiziranjem natjecanja bogatih klubova.

"Nakon što smo vas saslušali, kao i širu nogometnu zajednicu ovih nekoliko posljednjih dana, povlačimo se iz projekta Superlige. Napravili smo grešku i zato se ispričavamo", objavljeno je službenom Twitter nalogu Arsenala.

Timovi koji su preostali u Superligi, međutim, ne odustaju.

"Usprkos objavi istupanja engleskih klubova, na šta su bili prisiljeni pod pritiskom koji je nad njima izvršen, mi smo uvjereni da je naš prijedlog potpuno u skladu sa zakonom i normativom EU. To je potvrđeno sudskom odlukom u Madridu koja štiti Superligu”, navedeno je u zajedničkom priopćenju Real Madrida, Atletica, Barcelone, Juventusa, Milana i Intera.

List tvrdi da su španjolski klubovi uvjereni da će se engleski ekipe vratiti u Superligu zbog veličine projekta.

Real i Barcelona smatraju da će ih Superliga spasiti od ogromnih financijskih gubitaka i da je za njih dobro da ostanu u novom natjecanju.

"S obzirom na aktualnu situaciju, razmislit ćemo o najadekvatnijim koracima kako bismo remodelirali naš projekt, uvijek imajući na umu cilj da navijačima ponudimo najbolje moguće iskustvo", najavljuju timovi koji i dalje insistiraju na ligi superbogatih.