Utakmice Lige prvaka Liverpool - Atletico Madrid na Anfieldu (52.000 gledatelja) i Atalanta - Valencia u Milanu (40.000) bile su biološke bombe koje su pogodovale da se koronavirus proširi Europom.

Nakon susreta Atalante i Valencije koji se igrao 19. veljače koronavirus je stigao i u Hrvatsku. Prvooboljeli Hrvat uživo je u Milanu gledao tu utakmicu i oporavio se od te bolesti.

Uefa se nakon toga našla na udaru javnosti, pa sada želi uvesti rigorozne mjere u novoj sezoni europskih natjecanja kako bi sačuvala zdravlje igrača i navijača.

Dok se pandemija ne zaustavi neke će se utakmice vjerojatno igrati bez gledatelja. No krovna kuća europskog nogometa želi povući još neke velike poteze. Naime, Uefa želi uvesti nekoliko bizarnih pravila, a ovo je jedan od tih.

Bude li u momčadi samo jedan igrač pozitivan na Covid-19, suparnik će dobiti utakmicu za zelenim stolom, pisat će mu se pobjeda od 3:0. To bi se uvelo u Ligu prvaka, Europsku ligu i reprezentativca natjecanja.

Dogodi li se to u dvobojima u kojima se igra samo jedna utakmica, za momčad koja ima zaraženog igrača automatski bi značilo da ispada iz natjecanja. Igrači i stručno vodstvo klubova bit će više puta testirani uoči svake utakmice.

Ovo su samo neki od Uefinih prijedloga, a koje će se odluke na kraju prihvatiti vidjet ćemo uskoro. No sigurno ništa neće biti kao prije.