Hrvatska nogometna reprezentacija i Gareth Bale pokazali su top formu, Lee Casciarose se upisao u povijest i samo dvije momčadi zadržale su stopostotni učinak, osvrt je objavljen na UEFA.com nakon utakmica petoga kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016.

Možda se izbornik Niko Kovač s time ne bi složio, no nakon pobjede nad Norveškom 5:1 u Maksimiru Vatreni su proglašeni najboljom momčadi tjedna u izboru UEFA-e. Hrvatska je subotu dočekala na vrhu skupine H, no znala je da će biti na trećem mjestu izgubi li od Norveške, a Italija pobijedi Bugarsku. Umjesto toga, momčad inspirirana Lukom Modrićem moćno je slavila 5:1 u Zagrebu, objavljeno je na službenim stranicama.

Nakon pobjede od 5:1 nad reprezentacijom kao što je Norveška, bilo bi čudno biti razočaran. Moramo biti sretni, uživat ćemo u tome neko vrijeme, prenose i izjavu Ivana Rakitića.

Kako bi sve ispalo još bolje, Italija je odigrala 2:2 u Bugarskoj ostavivši Hrvatsku na vrhu s dva boda prednosti uoči gostovanja Azzurra u lipnju, dodaje UEFA.

Igračem tjedna proglašen je Bale koji je asistirao za jedan i postigao dva gola u pobjedi nad Izraelom 3:0. Casciarose je strijelac počasnog gola za Gibraltar u porazu od Škotske 1:6. Prvi je to postignuti gol u kvalifikacijama, odnosno u jednoj natjecateljskoj utakmici za najmlađu članicu UEFA-e.

Slovačka i Engleska zadržale su stopostotni učinak u pet kola.