Na dionicama u zapadnim i jugozapadnim krajevima su jutros jaki udari vjetra, posebno na području: Bihaća, Livna, Bosanskog Petrovca, Bosanskog Grahova, Glamoča i Ključa.

Vidljivost je zbog magle smanjena na putnom pravcu Livno-Kamensko, kao i na području Bugojna i Kiseljaka.

Posjedovanje zimske opreme je zakonski obvezno.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka zbog sanacijskih radova od 8 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici prometuje se naizmjenice, jednom trakom.

Danas se izvode radovi na održavanju rasvjete u tunelu Salakovac na dionici Mostar-Jablanica, zbog čega će se kroz tunel prometovati jednom trakom, naizmjenice.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tijekom dana prometuje se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenice, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.