Muž bez posla, ja bez posla. Živimo od svekrove mirovine. Sjeli smo i dogovorili se, ja ću brinuti o njemu dok ne umre. Drugo se ništa nije promijenilo'', ispričala je postiđeno za srbijanske medije M. M. (43).

Ona se razvela od muža i po dogovoru se udala za svekra (72) ne bi li naslijedila mirovinu od 800 eura, prenosi Avaz. Ovakvih slučajeva je sve više u Srbiji, a građani im pribjegavaju kako bi osigurali financijsku stabilnost. Po zakonu nijedan matičar ne bi trebalo odobriti ovakav brak bez prethodne dozvole suda, ali praksa je često drugačija. M. M. se razvela od muža kada se vratio iz inozemstva jer nije uspio pronaći sezonski posao.

Tada se preudala za svekra. Kako su djeca rasla, ona je svom bivšem mužu postala maćeha, morali su smisliti nešto kako inozemna mirovina ne bi propala.

Ona je postiđena zbog cijele situacije, prenosi Dnevni avaz, i sramota ju je jer cijelo selo zna za ono što je učinila. No, ne smatra da je uradila nemoralan čin, već se izborila egzistenciju sebe i obitelji.

''Između mene i svekra se ništa nije dogodilo, spavam s mužem u istoj sobi, funkcioniramo kao par, a po selu se samo nagađa je li nešto još bilo. Što da propadne mirovina koja nije mala, a ni muž ni ja ne radimo'', zaključuje priču M.M.

Avaz