''Ovih dana u medijima čitamo pohvale na rad nekih službi, rad zdravstvenih radnika, policije, vatrogasaca. To je dobro kad se važnost rada prepoznaje, a posebno godi izjava ministra policije da policija nikad više nije radila i da trebaju puno veću plaću. Poštovani tvrdimo da učitelji i tehničko osoblje nikad više nisu radili u težim okolnostima'', piše u priopćenju Sindikata učitelja HNŽ-a.

Podsjetili su kako je pored redovitih obveza, učitelj je bio dostupan učenicima i roditeljima u bilo koje vrijeme.

''Sam početak prepušteni sami sebi, jer nismo imali pomoći od nadležnih institucija, radili i snalazili se kako smo znali i u mogućnostima koje smo imali. To je za učitelje bio veliki stres'', istaknuto je i naglašeno kako su vremenom učitelji postajali sve sigurniji i pronalazili najbolji i najprihvatljiviji način kako bi zadovoljili potrebe svih učenika.

Brojni učitelji sami su ulagali u kupovinu nove tehnologije kako bi olakšali izvođenje nastave na daljinu.

''Mišljenja smo da je ovo vrijeme pokazalo važnost obrazovanja i vrijednost rada učitelja. Za svoj rad i poziv učitelj mora biti prepoznat i nagrađen'', naglašeno je te navode kako u skorije vrijeme očekuju nastavak pregovora o povećanju plaće uposlenima u osnovnom obrazovanju od 1. rujna 2020. godine.