Učitelj iz Gane koji uči svoje učenike računalnim tehnologijama, ali bez računala jer ga nema, postao je hit na društvenim mrežama.

Učitelj iz Kumasija na ploči je nacrtao dijagram Microsoftova Worda, a fotografije je objavio na Facebooku.

"Podučavanje računalnih tehnologija u školi u Gani zna biti jako smiješno", napisao je na Facebooku. Nakon što su se njegove fotografije počele dijeliti na društvenim mrežama, Microsoft je obećao da će školi poslati računalo, javlja BBC.

U svojoj objavi na Facebooku, Owura Kwadwo, odnosno pravim imenom Richard Appiah Akoto napisao je: "Volim svoje učenike i napravit ću što treba da shvate ono o čemu ih podučavam".

Quartz Africa piše da Akotova škola nema računala od 2011. godine, iako učenici prema kurikulumu moraju položiti testove iz informatike i komunikacijskih tehnologija kako bi upisali srednju školu.

Mnogi se na društvenim mrežama dive požrtvovnosti i upornosti učitelja.

"Ovo nije prvi put da sam nacrtao dijagram, često ga crtam. Volim objavljivati fotke na Facebooku pa sam podijelio i ovu. Nisam znao da će izazvati toliki interes", rekao je Akoto za Quartz.

U nedjelju je poduzetnica Rebecca Enonchong pozvala Microsoft da učitelju doniraju resurse, a oni su u utorak obećali da će poslati računalo učitelju te mu omogućiti pristup materijalima za edukaciju.