Grudska škola postala je mentor drugim školama u Bosni i Hercegovini, a ovu ulogu dobila je nakon uspješno provedenog projekta Poduzetna škola, kojim, među prvima u našoj zemlji, u nastavne aktivnosti uvodi razvoj poduzetničkog duha među učenike, javlja Federalna televizija.

Učenici kroz nastavne aktivnosti uče o poduzetništvu, a oni svoja stečena znanja prenose kao pravi mentori.

"Važno je naglasiti da je to SEECEL-ov projekt. Oni, inače, razvijaju poduzetničke kompetencije od najranije dobi, ali nisu bitna samo djeca nego i kompetencije i kod nastavnika i uprave škole. No, kreće se od najranije dob, ne da bi djeca sutra bili nužno poduzetnici nego da bi bili kreativni, inovativni, samopouzdani, što je danas u društvu dosta bitno", kaže Lucija Mikulić, voditeljica smjene.

Nastava prilagođena odgoju učenika za poduzetništvo provodi se u još sedam zemalja obuhvaćenih projektom Poduzetna škola.

Ružica Mikulić, ravnateljica Osnovne škole Ruđera Boškovića u Grudama, kazala je kako su nedavno održali radionicu u Uskoplju, javlja Federalna televizija.

Grudski osnovci već su svladali radionice koje pripremaju učenike na poslovne izazove. Likovne, tehničke i zanatske, kroz nastavu kakve su svakodnevnica u zemljama Europske unije, naša zemlja tek pokušava sustići. Ovi učenici to žele ubrzati.